FrognerBK.no

<< Flere nyheter >>

Nyheter

Snart Jr-EM...

ti. 23.mars 21:15 

Fredag reiser LC og Malen til Frankrike for å spille årets Jr-EM. Undertegnede skal også være med, denne gangen som coach, hovedsaklig for jentene. Det er bare å krysse fingrene og ønske lykke til.

Siden sist har vi som vanlig spilt turneringer i innland og utland. Nå sist med suksess i Molde Open. Mads viste sinnsyk klasse ved å gå til topps til tross for skade og dårlige forberedelser. Han måtte ned i kjelleren ved flere anledninger, først i desperado der han striket ut fra 7 ruten til 228 og finalespill med 2 pinners klaring. I steget hadde han 63 poeng halveis, men striket ut der også for å slå Ruud. I finalen havnet han under for vår egen Martin Olsen, men en 6 bagger i siste serien gjorde at han kom inn igjen i matchen. Det var poengsummen på 2 serier som var finaleformatet og til slutt ble det seier med 6 pinner. Ekstra godt var det nok å ta over ledelsen i WC også, slik at ett bra NM kan sikre reise Kroatia.
Martin best i innledende og i PP finalen, så det bør vel bety at han også nærmer seg en plass på VM laget til sommeren. Olav ble nr 6 og Fredrik nr 9, kun en pinne fra PP finalen så alt i alt en god laginnsats. Monica spilte også godt i innledende men fikk det ikke helt til i mellomspillet. Siden Line B har trent med oss noen måneder nå, kan vi jo nesten skryte på oss double seier :). Uansett veldig bra av en 14 åring å vinne en slik turnering med hele dame teamet tilstede.

Når det gjelder alt annet som har skjedd siden sist så er det vel ikke mange nyheter siden bres fungerer bra for de som er interessert. Mads vant forrige WC på Veitvet, Martin ble nr 2 i Narvik, LC ble nr 2 i Orkla og Vallø, Sandra vant KM osv. I tillegg til diverse ligaspill i Sverige og Osloliga her hjemme for juniorene så er vi da i aktivitet :)

JR-NM 2010 ...

ti. 02.februar 01:01 

Årets JR-NM endte til slutt med 4 medaljer for Frogners unge og lovende. Vi startet allerede fredagen med innledende spill, og skjønte vel fort at det skulle bli tøffe baner denne helgen. Etter litt nølende spill i starten klarte alle å ro i land en brukbar score tilslutt. Dette gav oss i hvert fall ingen nerver i forhold til å gå videre til mellomspill for alle sammen, så da var det bare å vente på resultatene fra lørdagen for å se hvor høyt oppe på resultatlisten man endte. Mesterskapet eneste Gull ble også klart etter siste pulje, og det er bare å gratulere Malen og Sandra med double gullet i eldste jenteklasse.
På søndagen var det bare å lade om for nye 6 serier og en plass i selve finalen. For Karoline og Malen var det kun formalitet for i den klassen gikk alle 6 deltagerne til PP-finalen. Når de fleste av disse nå er siste års junior, og de fleste i yngre har ett år til spørs det om det i det hele tatt blir nok deltagere til en PP-finale neste år. For Sandra var det heller ingen stor spenning da de 4 beste i yngre jenter var veldig mye bedre enn resten.
LC, som hadde 1209 i innledende, var best i mellomspillet med sine 1281, og kunne dermed gå inn i finalen som nr 1. I denne klassen hadde det skilt seg ut 3 spillere, med Jens Didrik Bakken og Robin N Grindvik i tillegg til Lars Christian. LC fyrte inn 290 pluss bonus og sikret seg dermed en stor ledelse etter den serien. Deretter gikk det smått og frem til den avgjørende serien hadde han en ledelse på Robin med 19 pinner. Jens D hadde ramlet litt av så kampen om gullet skulle stå mellom disse to, som også skulle møttes i siste kampen. Med enkel PP regning var forutsetningen klar. LC måtte vinne eller spille uavgjort. Det ble en finaleserie som inneholdt det meste en finale skal ha. De fulgte hverandre tett og frem til 8ende ruten var det helt jevnt. Når Robin satte en 6er splitt fikk LC overtaket og kunne gå inn i 10ende ruten med ledelse og han trengte kun ett merke for å låse kampen. Med miss måtte Robin double. Og det var nettopp det som skjedde, LC fikk en 6 wash, og når Robin satte double måtte han ta alle. Spareforsøket var såpass tynt på 1ern at den gled foran 10ern så da var sølvet ett faktum. Eldste gutteklasse er jo alltid den tøffeste, så å være oppe i teten i alle seriene er uansett glimrende. Stor gratulasjon til Robin også som viser seg å være en topp spiller som vi helt sikkert kommer til å høre mye fra. Gratulasjoner ønskes også til Jens Didrik som gjorde et veldig bra mesterskap.

I eldste jenteklasse spilte Malen 1078 på sine serier i mellomspillet og beholdt dermed sin 2 plass fra innledende. Det var kun 20 pinner opp til Marthe som ledet, så det skulle bli spennende i denne klassen også. Karoline endte opp med 849 på sine serier, og raste litt ned på resultatlisten etter fine 1036 i innledende. Det viste seg raskt at medaljene skulle stå mellom Malen, Marthe og Sonja. Og selv om Malen spilte greit og kjempet hele veien så dro de to andre litt i fra. Tilslutt var det bare å sikre bronsen, og se på at Marthe og Sonja gjorde opp om gullet. Disse møttes også i siste serien. Sonja lå 49 poeng bak, men tok bare igjen 47 av dem etter at 7er kjeglen stod og vippet i kast nr 2 i siste ruten. Små marginer med andre ord. Karoline økte litt fra mellomspillet, men fikk aldri den store flyten og endte til slutt på en 5 plass. Gratulasjoner til alle medaljevinnerne i hvert fall.
Sandra innledet søndagen med 1019, som var litt bedre enn fredagens 981. Med skikkelig klaff kunne hun kanskje jaktet på sølvet, men det mest realistiske var å holde 3 plassen gjennom PP-finalen. Andrea Hansen fremstod som mesterskapets store spiller og var helt overlegen i denne klassen. Bunnsolid spill hele veien og en seier med nesten 300 pinner sier jo sitt. Teknisk sett ser det jo også veldig bra ut, så det er bra at noen kan dra utviklingen videre for jentespillerne våre. Line B rykket ifra Sandra og Karoline Brox i mellomspillet og hadde hele veien kontroll på sølvet. Med mye nye tekniske impulser de siste ukene så var jo det nesten som forventet. Bra slag på det beste, men litt for varierende og dermed store utslag i kjeglehaugen. Sandra hadde på det minste bare 8 pinners ledelse på Karoline, men avsluttet veldig bra og endte tilslutt ca 100 poeng foran. Dermed var bronsen sikret for andre året på rad. På samme måte som Line blir Sandra sitt spill også litt for varierende, og når farten er litt lav ennå, blir det mye splitt og hjørne kjegler når det ikke er strike. Men disse 4 jentene var i hvert fall langt foran resten av jentene, noe som er positivt ved at de er gode i så ung alder men også skremmende for videre utvikling og rekruttering. Vi får håpe NBF tar vare på de 4 nå da og satser litt på de fremover. Siden de alle er så unge kan vi faktisk bygge opp ett meget sterkt lag til mesterskapene fremover. Ett skikkelig Class of 95 team :)

I yngre gutt var det Øyvin Kulseng som tilslutt kunne heve pokalen høyest. I en tett duell med Stian Hoff holdt han hodet kaldt og vant tilslutt med ca 40 poeng. Stian måtte også passe seg for en sterkt spurtende Patrick Emblem, som tilslutt endte 11 pinner unna sølvet. Patrick hadde i hvert fall mesterskapets beste heiagjeng, nesten som i gamle dager når Harry H driblet alt som kunne gå.
En oppsummering gir i hvert fall Frogner 4 medaljer, og derav 1 Gull. Det er det syvende året på rad hvor vi vinner gullmedalje i JR-NM så det må vi jo være fornøyd med. Ingen individuelle gull denne gangen, men vi var i hvert fall med i kampen om seieren i flere klasser. Med 98 deltagere var det jo litt bedre enn året før, men langt under glansdagene med nesten 170 spillere. Tilslutt er det bare å takke arrangørene for ett bra gjennomført mesterskap og ønske de lykke til med neste. Forhåpentligvis litt varmere i luften når seniorene skal gjøre opp sitt NM.

En bra turneringshelg...

on. 09.desember 00:56 

Vi er til stadighet rundt omkring og spiller turneringer. Denne helgen ble Mads nr 2 i EBT turneringen i England. Der tapte han dessverre den avgjørende finalen 2-0 mot Vikki Burbridge. Mads mener selv at bowlingen sitter ganske bra for tiden, så han ser frem til å avslutte årets EBT sirkus i Qatar neste uke. Deretter bærer det hjem for julefeiring og Drammen X-Mas, som de fleste i klubben skal spille. I Sverige var det ny runde med SuperSix, og her ble Fredrik best av våre spillere. På krevende baner løsnet det til slutt og han knep en turboplass med 279 i siste serien. Etter en veldig fin 5 plass når de første 8 seriene var unnagjort, datt han ned til 12 plass etter de neste 4. Men i dette laget er det meget bra uansett. Rett bak cut’en befant både Glenn Morten og Emilie seg. 1231 og 1230 var ikke langt unna grensa på 1252, som for øvrig tilhørte Tore T, som igjen ble nr 2 til slutt. Vår siste deltager var Monica som fikk 1107 som sin beste start. Her hjemme vant Malen og Olav hver sin klasse i den siste NBT turneringen som ble avholdt, spillested var forøvrig Hønefoss. En bra test av NM banene det. Sandra var blant de bedre i jr klassen hun også, og Martin var i topp 6 i senior. LC vil nok glemme denne turneringen raskest mulig :). Neste utfordring blir Moelven Open for noen, samt nevnte turnering i Qatar, for julen ringes inn med WC kval i Drammen. Tvi tvi så lenge.

Dagen derpå...

on. 28.oktober 01:10 

Når vi nok en gang har bevist hva vi står for på bowlingbanen, er det på tide å komme med noen tanker om norsk damebowling. I midten av september kom jo det endelige team uttaket fra NBF, og til vår store overraskelse var Cathrine Bjercke utelatt fra Team Norge, Damer. Dette gjorde at vi sendte ett brev til sportslig ledelse der vi ba om en begrunnelse for vrakingen. Vi stilte en del konkrete spørsmål der vi ba om sammenligninger med de andre som var uttatt, spørsmål som gikk på bowlingferdigheter, satsning osv. Vi begrunnet også med en del resultater fra de siste mesterskap der Cathrine aldri har vært dårligst, og egentlig prestert jevnt med de fleste norske deltagerne. Vi nevnte finalespill på EBT, samt gode plasseringer i norske turneringer og mesterskap. Svaret vi fikk tilbake besvarte ingen av disse spørsmålene men var derimot ett generelt brev om kriterier og bakgrunn for hvilke satsninger NBF ønsket å gjøre. Ved å lese disse punktene fremstod jo brevet som det reneste forsvarsdokumentet for vår ”sak” i forhold til de spillerne som er tatt ut på teamet.

Det eneste som vi selvfølgelig ikke kan oppnå er punktet om at alle norske damer og herrer skal spille i vår øverste divisjon for også å kunne få denne lagtreningen. (Det siste er ordrett fra brevet vi fikk). At vi ikke deltar der er for så vidt en helt annen sak som jeg ikke ønsker å ta opp her, men som jeg vil komme litt tilbake til senere. At vi med herrer, ungdom og junior har 6 andre spillere på teamene som da heller ikke spiller liga har tydeligvis ikke vært så nøye foreløpig. At Ann Louise, som medlem av Evje BK, heller ikke oppfyller dette kravet er også glemt. Som alle vet så ble jo sportslig kraftig overstyrt av FS til dame VM nå i sommer. FS sine gode intensjoner om å satse på unge spillere er nå nærmest lagt i grus, da 2 av de 3 spillerne fra ungdoms VM i 2008 er borte fra Team Norge, Damer. Min første tanke var da at hele denne saken er en slags takk for sist fra sportslig, for å vise hvem som sitter med makten. Sett i lys av Ann Louise’s meget gode prestasjoner den siste tiden så måtte det vel ha vært veldig spennende å se om denne utviklingen kunne kommet hos de andre spillerne også. Det er jo første gang på mange år at vi har fått frem noe som kan kalles en stamme å bygge videre på. At disse tre jentene også er gode ambassadører for sporten med sitt positive vesen er vel heller ingen uting?

Når de to eneste jentene i U21 teamet også spiller i Frogner BK er det vel deres tur til å bli kastet ut neste gang. Det er jo allerede i brevs form signalisert at deres muligheter til deltagelse i neste ungdoms VM er meget begrensende, og da disse to jentene heller ikke har vist spesielt gode resultater i tidligere mesterskap vil det være veldig enkelt å la de bli hjemme. Glimrende motivasjon for å gå på en ny sesong det gitt. I og med at eneste alternativ for Umbro spill i Oslo området er Solli BK, for øvrig sportslig leder sin egen klubb, så håper jeg at andre lesere av dette syntes den skjulte trusselen om å melde seg ut av Frogner BK lukter.

Til slutt vil jeg si at meningen med disse ordene ikke er å ramme andre spillere, men i og med at damebowlingen er såpass liten så vet nok alle hvilke spillere jeg sikter til når jeg ber om sammenligninger med Cathrine. Jeg er jo ganske frittalende så jeg kan godt skrive hva jeg har sagt om damebowlingen i det siste, slik at jeg slipper å få dette brukt mot meg. Jeg har sagt til Erik Garder at jeg syntes vi ikke burde sende lag til dame VM i USA, med begrunnelse i at vi heller burde bygge opp ett lag til neste års EM. Da tre av spillerne var i ungdoms VM forrige sommer, og Pat skulle delta i World Games, så mente jeg at dette fikk holde, siden mesterskapene kommer så ofte som de nå gjør. Jeg har videre sagt til FS ved president Sven Tore Iversen og visepresident John Arne Jakobsen at det var hårreisende å overprøve sportslig sitt uttak og sende flere deltagere til VM enn de 2 som allerede var uttatt. Det finnes vel ikke andre idretter der slikt hadde blitt godtatt uten større protester. Hvilke følelser tror FS og sportslig at utøverne sitter med når de først får beskjed om at de ikke er vurdert gode nok, men plutselig en stund etterpå finner vi noen ungdomsmidler som vi kan bruke for å sende dere til ett VM. Hvordan skal de da ha respekt og tillitt til støtteapparatet? En farse hele mesterskapet spør du meg, allerede lenge før det blir spilt.
Etter VM spøkte jeg også med Sportssjef Erik Garder om at vi kunne legge ned damebowlingen, men dette bør vel tas som en fleip, ikke som en beslutning. NBF legger ned norsk damebowling fordi Olav Olsen sier det liksom.

Jeg tror det blir en utopi å forlange medaljer i norsk damebowling, selv om vi nå i de seneste årene har gjort det utrolig bra på herre, ungdom og juniorsiden. Da er vi også inne på en lang historie som jeg ikke vil skrive om her, men det er jo helt fantastisk det vi har oppnådd de seneste årene, men ser man historisk på Norges bowlingtradisjoner så blir det veldig vanskelig hvis vi skal satse alt på å opprettholde dette nivået. Jeg tror ikke norsk bowling har nok spillere eller midler til å klare dette over tid. Og den samme innrømmelsen bør vi nok komme med når det gjelder junior, ungdom og damer også. Med våre knapt 1500 spillere kan vi ikke tro at dette er realiteten for NBFs fremtid.

Som avslutning så vil jeg bare si at det jeg mener burde ha vært gjort, var å beholde de 4 spillerne som var igjen på Team Norge, Damer, men at man kunne prøvd å overtale Renate, som dessverre har trukket seg frivillig, til i hvert fall å satse mot neste års ungdoms VM. Tar man hensyn til hennes skolegang og flytting i forbindelse med dette, kan det ikke være så vanskelig å legge forholdene deretter. Men da må man jo signalisere at man ønsker å sende spillere dit.

Vennlig hilsen
Olav J Olsen
Frogner BK

Norgesmestere 2009...

ma. 26.oktober 00:11 

gettoimg
Etter en fantastisk helg, og en like fantastisk finaledag er vi altså Norgesmestere for lag i både herreklassen og dameklassen. Begge lagene hadde vært veldig skjerpet under innledende spill, og vi endte da også som nr 1 og 2 etter kvalifisering. Finaledagen ble rett og slett så knallhard som forventet, og vi hadde flaksen og kvaliteten til å få med oss seiere da det så som mørkest ut. Når vi talte opp til slutt hadde jentene vunnet alle sine kamper, og herrene vant 6 av 7. Tusen tusen takk til Monica, Jeanett, Cathrine, Sandra, Malen, Glenn Morten, Fredrik, Lars Christian, Mads, Martin og meg selv for en enestående helg.